Kompaktan gradski automobil koji je 100% električni.Peugeot IOn je ljubazan za životnu sredinu i ekonomičan za vožnju. Ako ste menadžer voznog parka ili vozač automobila u potrazi za vašim sledećim vozilom, ovo je idealan gradski zeleni automobil sa tehnologijom koja odgovara.

ION SA  5 VRATA !

 

Savršeni gradski automobil. Mali, tih, ekonomičan za vožnju i 100% električni. Ljubazan prema okolini. Peugeot iOn je zeleni auto sa evidentnom razlikom.

 

Peugeot je prošle godine prodao 2.119.845 automobila.Odnosno 10,4 posto više nego u 2016. Najveće zasluge za eksplozivan rast leže u SUV-ovima budući da je Peugeot prodao 600.000 SUV-ova.Što čini da je 60-procentni rast segmenta unutar Peugeotove game.

Peugeot se sada sprema za električnu tranziciju.Umesto lansiranja namenske platforme za električna vozila, kao što će to učiniti Volkswagen s platformom ID. Peugeot će tržištu ponuditi elektrifikovane verzije postojećih automobila napravljene na modularnim platformama.

 

Litijum-jonska baterija ima mnogo više energije od starih NiCd baterija devedesetih.peugeot ion baterija

IOn koristi savremenu lithium iOn baterijski paket koji nudi opseg preko 150 kilometara sa jednim punjejem. Peugeot daje garanciju od 8 godina / 96000 kilometara.

 

 

Možete ga potpuno napuniti za devet sati od 220V kućne utičnice.Koristi pet metara kabla koji dolazi s automobilom. Specijalne 380V punjačice za električne automobile, koje će se vremenom pojaviti, zameniće polovinu kapaciteta baterije za samo 15 minuta.

Kupci će tako moći da izaberu bilo koji Peugeotov model pokretan na jedan od četiri načina. Benzincem, dizelašem, hibridom ili elektromotorom.

Između 2019. i 2020. godine Peugeot planira da elektrifikuje 8 posto svoje game, dok bi kasnije taj udeo trebalo da poraste na 50 posto.