Novi Peugeot 508 (2018)

Potpuno novi PEUGEOT 508 ima oštri, radikalno novi dizajn sa sedištem / kupeom sa 5 vrata, brzom siluetom. Inspiracija je uzeta iz PEUGEOT Instinct koncepta za prednji deo vozila, vidljivog u opalscentnom vertikalnom potpisu LED-a. Zadnja strana automobila takođe se ističe sa oštrim, potpunim LED 3D PEUGEOT potpisom „Claw Effect“ svetla.

Unutrašnjost vozila ima dashboard uzet direktno iz Exalt koncept i sadrži tri glavne karakteristike PEUGEOT i-Cockpit ® , uključujući kompaktan, veliki 10-inčni kapacitivni ekran osetljiv na dodir sa sedam prekidača i 12,3-inčni head-up ekran. Ona takođe ima i-Cockpit ® pojačaj, koji omogućava vozaču da bira između dva nivoa ambijent – „Boost“ i „Relax“.

Tipovi motora

U ponudi su 6 vrsta motora EURO 6 norme i od toga dva benzinska motora i cetiri dizel motora u rasponu od 130 do 225 KS.
Na jesen 2019.god. stručni tim PSA GRUPACIJE obećava i hibridnu veziju bensinskog motora

Benzinski motor EURO 6 norme

PureTech 180 S & S EAT8
PureTech 225 S & S EAT8 (samo GT)

Dizel motor EURO 6 norme

BlueHDi 130 S & S 6V
BlueHDi 130 S & S EAT8
BlueHDi 160 S & S EAT8
BlueHDi 180 S & S EAT8

peugeot 508 icocpit

Niz od sistema za pomoć i sigurnost novog Peugeot 508 su;

Funkcije za noćnu vožnju sa infracrvenom kamerom sposobnom za otkrivanje živih bića na putu ispred vozila.Slika na fotoaparatu se pojavljuje na sredini instrument table, ispred vozača.

360 stepeni kamera oko vozila.

Automatsko kočenje u slučaju nužde (do 140 km/h)

Automacki parking asistent.

Tempomat sa Stop & Go funkcijom.

Što se tiče povezivanja Peugeot 508 nudi Mirror funkciju ekrana od MirrorLink, Android Auto i Apple Auto Play, bežično punjenje indukcijom za mobilne telefone i kroz Peugeot Connect paket, takođ 3D navigaciju sa TomTom Traffic, hitan poziv ili usluge priključen Peugeot Connect.

Izvor; www.autoexpress.co.uk